Solar energy is booming and Greenstat is well positioned

I 2023 vil solenergi for første gang i historien tiltrekke seg mer investeringskapital enn oljeproduksjon (IEA). Samtidig har regjeringen et uttalt mål om at Norge skal produsere mer enn 8 TWh solenergi innen 2030.

Petnjik solkraftverk 20. juni.

Published: Aug 24, 2023 at 11:59 AM

Greenstat går i år mot en dobling av inntektene på prosjekter knyttet til solenergi. Vi har et bredt spekter av prosjekter som utnytter flater på bygninger tilknyttet næring og landbruk. I tillegg er vi medeiere i rene solkraftverk, både i Norge og Europa. 

Solenergi graf august@2x.png

Vår største investering innen solenergi er Petnjik Solar PV Plant i Drinovci, Bosnia og Herzegovina. Her eier vi 50% sammen med entreprenør Toming D.O.O. Solkraftverket vil stå ferdig nå i høst og ha en årlig produksjon på 65 GWh. I tillegg har vi i Norge en rekke mindre prosjekter under utvikling og konsesjonsbehandling. 

Vi har bygget en solid portefølje av prosjekter hvorav noen er planlagt satt i drift allerede neste år. Vi jobber kontinuerlig med nye prosjekter og vil styrke vår samlede portefølje kraftig frem mot 2030.

 

Les mer om dette og den pågående emisjonen i vår investorpresentasjon.

Invester i Greenstat ASA

 

Les mer om vår satsing på solenergi – om solcelleanlegg, solkraftverk og hvordan norsk klima er godt egnet til å høste den uendelige energien fra solen.

Greenstat satsingsområde: Solenergi

 

Installasjon på Framohallen

Solceller på landbrukbygg

Illustrasjon fra Engene solkraftverk

 

Petnjik solkraftverk og Greenstat sin satsing 

Sørøst-Europa og det vestlige Balkan er en strategisk region for Greenstat, ettersom regionen har som mål å øke sin fornybare produksjonskapasitet fra vind og sol betydelig i det neste tiåret. Vi er svært fornøyd med fremdriften til Petnjik kraftverk, som er det er det første i en plan for utviding til flere prosjekter vi har som mål å deleie og operere i Bosnia-Hercegovina og det vestlige Balkan.

DJI_0962_big.jpg

Om solenergi i GreenPod

Det er snart tre år siden vi lanserte vår podcast, GreenPod. Til nå er det laget 51 episoder der vi har møtt et bredt spekter av eksperter, teknikere og finansfolk for å snakke om bærekraftig energi og grønn omstilling. Vi har tatt dypdykk i de ulike satsingsområdene våre for å belyse muligheter og utfordringer bransjen møter i den kontinuerlige jobben med å skape en vei til en bærekraftig fremtid.

Solenergi er et av våre satsingsområder og vi har dekket temaet i mange episoder. Her er tre episoder som spesielt retter seg inn i mot solenergi:    

GreenPod episode #45 Greenstat og Norgeshus samarbeider om lokal og arealproduktiv energi 

GreenPod episode #31 Etableringen av Greenstat Solar AS

GreenPod episode #23 Greenstat Energy og solenergi del 2